KILPAILUTA LAAJAKAISTA

Milloin olet viimeksi kilpailuttanut kodin laajakaistan? Vertaa helposti laajakaistan hintoja eri operaattoreilta ja säästä jopa satoja euroja vuodessa – vain muutamassa minuutissa!

Laske tarjous kotiisi!

Kilpailuta laajakaista ja säästä

Laajakaistan kilpailuttaminen kannattaa, sillä se voi säästää jopa satoja euroja vuodessa. Tarkista osoitteesi laajakaista saatavuus eri operaattoreilta ja varmista paras nopeus-hinta-suhde valitsemalla juuri sinulle sopivin laajakaistaliittymä.

Mikä laajakaista kannattaa valita?

Kilpailuta laajakaista sopivaan yhteysnopeuteen. Jos netin käyttösi on kevyempää, ja käytät laajakaistaa enimmäkseen uutisten lukuun, sähköpostiin ja musiikin kuunteluun, riittää noin 10MB – 50MB yhteys useimmissa tapauksissa. Jos laajakaistan käyttäjiä on useampia ja videostreamauspalvelut tai nettipelit ovat käytössä, kannattaa tutustua laajakaistatarjouksiin, joissa yhteysnopeus on vähintään 100MB.

Mikä mobiililaajakaista?

Mobiililaajakaistan etu on, että se kulkee helposti aina mukana. Mobiililaajakaista voi tulla ns. mokkulan kautta tai sitä voidaan jakaa vaikkapa kännykästä. Aikaisemmin mobiililaajakaistat olivat selvästi kiinteitä versioita hitaampia, mutta nykyään moni kotitalous käyttää mobiililaajakaistaa ainoana laajakaistana, sillä niiden hinnat ovat tulleet alaspain ja yhteysnopeus samalla kasvanut.

Mikä 5G laajakaista?

5G laajakaista on uuden sukupolven nopea langaton laajakaistayhteys, joka hyödyntää 5G-verkkoa. 5G-laajakaista on mobiiliverkkoyhteyksistä ylivoimaisesti nopein vaihtoehto, mikä sopii vaativammallekin käyttäjälle. 5G-yhteyksiä tarjoaa mm. Elisa Saunalahti. 5G-vastaanottimen voi asentaa erillistalossa esimerkiksi ulkoseinään.

Mikä on valokuitulaajakaista?

Valokuitu on ohut johto, joka on valmistettu lasista. Signaali siirtyy valokuitukaapelissa valon muodossa, joten sen nopeutta voidaan kasvattaa lähes rajattomasti. Valokuitukaapelin nopeuteen ei vaikuta etäisyys tai verkkoa yhtä aikaa käyttävien määrä.

Valokuitukaapelit kaivetaan yleensä maan sisään, jolloin se on turvallinen suhteessa myrsyihin tai muihin sääilmiöihin. Kaapelin asentaminen maahan on merkittävä investointi ja kannattaa punnita tarkkaan.

Kotiosoitteesi perusteella näet, millaisen laajakaistaliittymän saat eri operaattoreilta:

Auta myös kavereitasi säästämään ja vinkkaa heille puhelinliittymien kilpailutuksesta! 

© Liittymäleevi.fi 2021